Sakura stipendije

U cilju promovisanja i izučavanja raznih aspekata japanskog društva i kulture u Republici Srbiji, ali i jačanja srpsko-japanskog prijateljstva, kompanija JT International a.d. Senta, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji raspisuje:

KONKURS 2023.

za dodelu pet stipendija, u vidu studijskog putovanja u Japan, za izradu istraživačkog rada na temu u vezi sa Japanom

Za učešće na konkursu potrebno je podneti predlog istraživačkog rada prema obrascu za prijavu na sajtu https://sakurastipendije.rs/. Tema istraživačkog rada treba da bude iz jedne od sledećih oblasti:

  • Društvenih i humanističkih nauka (ekonomije, prava, političkih nauka, filozofije, japanskog jezika i književnosti)
  • Kulture i umetnosti
  • Kaizen menadžmenta

Pravo učešća na konkursu imaju:

Studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija svih akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji i istraživači koji nisu u stalnom radnom odnosu.

Potrebna dokumenta za učešće na konkursu:

  • Popunjena prijava
  • Fotografije popunjenih, overenih stranica važećeg indeksa sa osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji
  • Diploma završenog fakulteta sa dodatkom diplomi, odnosno uverenjem o položenim ispitima ukoliko je kandidat završio studije ili je na postdiplomskim ili doktorskim studijama
  • Za istraživače – spisak naučnih radova
  • Uverenje, odnosno potvrda Nacionalne službe za zapošljavanje ili PIO fonda Srbije da kandidat nije na evidenciji lica u radnom odnosu
  • Lična karta ili pasoš
  • Preporuka profesora osnovnih, postdiplomskih ili doktorskih studija akreditovanih univerziteta u Republici Srbiji

Prijavu na srpskom ili engleskom jeziku možete preuzeti u delu ispod ovog teksta. Popunjenu prijavu, kao i ostala navedena dokumenta, skenirana i u PDF formatu, možete postaviti u delu „Prijavi se“, na dnu ove stranice.

Rok za slanje prijava je 26. jun 2023. u 17:00.

Od uredno podnetih prijava, komisija će izabrati 5 (pet) učesnika, podnosilaca predloga istraživačkog rada. Ovih pet učesnika će steći pravo na studijsko putovanje u Japan, koje će se realizovati krajem 2023. godine.

Kroz studijsko putovanje, dobitnici stipendije će imati priliku da se iz prve ruke upoznaju sa prilikama u Japanu i da svoje stečeno znanje inkorporiraju u istraživačke radove koje treba da pošalju najkasnije do 31. januara 2024. godine na e-mail konkurs@sakurastipendije.rs.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 1. septembra na internet stranici www.sakurastipendije.rs, nakon čega je biti upriličena svečana dodela stipendija.

Za sve dodatne informacije u vezi sa konkursom za Sakura stipendije pišite nam na e-mail adresu konkurs@sakurastipendije.rs.

Preuzmite formulare za prijavu:

Prijavi se